Dřínky

- působí proti střevním chorobám a střevním parazizům. Jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vitamínu C.

Dřínky a jejich léčivé účinky:

vysoký obsah vitaminu C (po rakytníku, šípcích, plodech meruzalky plodové a černého rybízu patří k nejbohatším zdrojům tohoto vitaminu) a antioxidantů
působí proti stárnutí
podporují imunitní systém
zdroj elektrolytů (vápník, draslík, hořčík)
vhodný při průjmech
při problémech žaludku a trávicího ústrojí
ve střední Evropě se používaly dřínky jako náhrada oliv
zdroj fosforu a draslíku
tlumí hučení v uších
pomáhá při nadměrném pocení
zlepšují chuť k jídlu
má analgetický, tonizující a posilující účinek
vhodné pro diabetiky, snižuje hladinu cukru
působí proti horečce
pomáhá při bolestech hlavy
při anémii
v japonské medicíně nazývám jako " PRODLUŽOVAČ ŽIVOTA"
mleté sušené dřínky se používají na dochucení rožněného masa

Dřínky tlumí některé typy závratí a některé typy tinnitu (hučení v uších), případně i s tím spojenou nedoslýchavost, ochablost v bederní oblasti a v kolenou, chorobné pocení, příliš hojné močení a některé formy močové inkontinence. Byly zaznamenány i účinky antialergické.

Vitaminový dřínkový čaj (macerát):

Podrcené sušené dřínky zalijte studenou vodou ( na šálek vody počítejte s polévkovou lžící dřínků )
Nechejte přes noc (či naopak od rána do večera) macerovat při pokojové teplotě
Těsně před použitím nálev podle potřeby opatrně zahřejte, ale tak, aby teplota nestoupla až k varu. Stačí taková teplota, aby byl nápoj příjemný pro okamžitou konzumaci.
Přeceďte přes husté sítko a dochuťte medem.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky