Trnky

- pomáhají při chorobách srdce a krevního oběhu, při onemocnění dolních cest močových, při průjmech a žaludeční slabosti, jsou zdrojem vitamínu C.

Trnky obsahují třísloviny, cukry, pektiny, vitamin C, A, E, organické kyseliny, barviva a kyanový glykosid amygdalin. Květy trnky silně medují a jsou tak významným časně jarním zdrojem nektaru a pylu pro včely.plody trnky sbírané koncem srpna a v záží jsou vhodná na při poruchách trávení a průjmech.


sušené trnky v lihovém extraktu se též používá při průjmech


Plody trnky a její účinky:

stahující účinek

antiseptické účinky
přírodní diuretikum
zlepšují chuť k jídlu
lečí žaludek, střeva, játra a ledviny
při metabolických poruchách
při zánětech močového měchýře
zlepšuje látkovou výměnu (metabolismus)
prospívá peristaltice střev
působí proti nadýmání
příznivý vliv na srdce, krevní oběh
posiluje žaludek a čistí krev (květy)
projímavý účinek (květy)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky