Moruše

- působí proti zácpě, při srdečních a cévních chorobách, proti zánětům ústní dutiny (jako kloktadlo) a podporuje tvorbu krve.

Moruše jsou chutné a výživné bobule, kterým se těší lidé na celém světě. Moruše jsou plodem ze stromu Morus alba. Je to přirozeně sladké ovoce, které vypadá velmi podobně jako ostružiny. Moruše roste na stromech a pěstuje se v teplých oblastech Asie, Afriky a Ameriky.

Existuje několik druhů moruše, které zahrnují červené, černé a modré verze ovoce. Ovoce moruše je obvykle k dostání v sušené formě. Jedná se o univerzální ovoce a lze je snadno integrovat do různých receptur. Listy stromu moruše obsahují živiny, které se používají jako potrava pro chov bource morušového a roste ve svazcích nazývaných "peckovice". Ty jsou také používán pro různé léčivé vlastnosti, jako je při léčbě vypadávání vlasů, dále jsou protizánětlivé a působí antibioticky.

Moruše je energickou zásobárnou živin a je výborným zdrojem bílkovin. 85 gramů moruše má 9 gramů bílkovin. Moruše je obrovským zdrojem železa, vápníku, vitaminů A, C, E a K, kyseliny listové, thiaminu, pyridoxinu, niacinu a vlákniny. Antioxidanty obsažené v moruši "opravují" volné radikály. Resveratrol, antioxidant, se v moruši vyskytuje hojně. To přispívá k podpoře zdraví srdce a celkové vitalitě.

Moruše je také bohatá polynutrienty jako anthocyaniny, flavonoidy, lutein Zea-xanthin, B-karoten a A-karoten.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky