Jablka

- povzbuzují střevní peristaltiku, posilují nervy, používají se v dietě proti otylosti.

Léčivé účinky jablek

Jablko je nejen chutným ovocem, ale samozřejmě nám dokáže pomoci s některými neduhy. Obsahuje totiž mnoho účinných látek jako vitamíny (především vitamín C a karoten), minerály (vápník, železo, fosfor, hořčík či draslík), vlákninu nebo nenasycené mastné kyseliny. Jablka byste měli konzumovat neloupaná, protože právě slupka obsahuje nejvíce cenných látek. Celý plod (zvaný malvice) je navíc z 83 % tvořen vodou, takže pravidelná konzumace jablek může tělo pomoci udržovat hydratované.

Toto ovoce má kladný vliv na imunitu, takže pomáhá organismus se bránit proti různým nebezpečím. Navíc tělo brání proti následkům stresu, který je v dnešní době zodpovědný za celou řadu více či méně závažných onemocnění. Jablka pozitivně působí také na kardiovaskulární systém (konkrétně na krevní oběh, srdce i cévy a navíc snižují hladinu cholesterolu a stabilizují hladinu krevního cukru). Podílí se také na detoxikaci organismu a celkově pomáhají s trávením (účinkují proti průjmu i zácpě apod.). Kromě toho dokážou kladně působit na psychiku a doporučovány jsou při chřipce i nachlazení.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky